Responsive design

Doorzoek onze site

SiteContent-ResponsiveMet de opkomst van smartphones, tablets, netbooks en andere apparaten is het surfgedrag van mensen de afgelopen periode in rap tempo veranderd. Waar iedereen in het begin gebruik maakte van een desktop computer om te internetten is het inmiddels gewoon geworden om websites te raadplegen op verschillende apparaten en op verschillende momenten van de dag.

De uitdaging daarbij is om op al die verschillende apparaten met verschillende resoluties en schermformaten toch de zelfde belevenis te creëren, die je als website eigenaar voor ogen hebt.

In plaats van met vaste afmetingen (voor menubalken, lettertypes, plaatjes e.d.) te werken bij het ontwerp van een website om tot het gewenste resultaat te komen wordt nu veelal een techniek gebruikt die responsive design wordt genoemd.

Responsive design werkt met flexibele grids waarbij er gebruik wordt gemaakt van percentages en verhoudingen (ipv vaste afmetingen) om plaats en verhoudingen van de onderdelen te bepalen. De omvang van een foto op een webpagina schaalt bijvoorbeeld automatisch mee afhankelijk van het apparaat waarop het wordt getoond.

Voordeel voor de website eigenaar is dat er maar één website behoeft te worden bijgehouden ("vroeger" waren er losse desktop versies en mobiele versies van dezelfde website).

Goldfish|deisgn zal voor de nieuwste websites ook gebruik maken van responsive design.

Hoofdmenu

Snel Contact
Contact gegevens

 
06 24 24 1003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.goldfish-design.nl